Ny header!

Nu har jag äntligen bytt header och gjort den i ett annat program så den även syns för er som har internet explorer och inte firefox. Bilden togs när vi var på väg hem från emmas inflyttningsfest och såg den vackra himlen. Jag var bara tvungen att knäppa kort! Headern består alltså av jag och Cita ♥ Älskar den bilden.

Vi tog ju många fler bilder också. Här är en av dem.


PDOL

Pite Dansar Och Ler ;-D Torsdags var det fullt ös = medvetslös. Haha nämen jag somna på gräsmattan här hemma och väktes av Gugge när han kom hem. Mysigt under himlen. Såg Dead by April spela live. Det var grymma som vanligt ;-) Pärlarmbandet gick sönder och det sprutade pärlor. Jag och Gugge tappade bort varandra. Men vi återfann ju varann på gräsmattan haha. Igår blev det förfest med Emma ovh mats, sen drog vi till djupviken. jädra kul vi hade med guitarr hero, trummor och sång, hemma hos gugges arbetspolare Pelle. Sen blev det in på omrdået och där träffa jag gamla vänner i öltälten, himla kul att se bekanta ansikten :-) KUL KUL!

Idag blir det att grilla och sen göra en favorit i repris. Tredje dagens ölande. Shit alltså man märker att man börjar bli gammal på sånt här ;-) Thihi nämen kul är det! Ha de bäst, och skååål! ;-D


Nya fiskar

Några nya fiskar har äntligen fått komma hem till oss.
En ansictrusmal -hane.
Fyra scalarier.
Varav en stor från andra ledet vilfångat, en rök.
De andra tre är två marmor och en guld.



Den här lilla (eller stora) damen har alltså fått en pojkvän ;-)



Han är som sagt inte så stor än, men det kommer det med.
Honan ligger alltså bakom hanen på den här bilden och hela hon syns inte ens :-)



Här är scalarierna, de är så himla vackra och graciösa i vattnet :-)


ps. jag vet att jag inte har nån bakgrund i akvariumet. men det kommer det med.


Blood and Bone

Ja idag har vi varit på äreenden med hojen under dagen och tvättade den i PiteEnergis tvätthall. Sen har vi käkat jordgubbar och hälsat på Tobbe igen. Denna gång ringde inte jourtelefonen så nu kunde vi ju faktiskt stanna ett tag och vara sociala :-) Erik kom dit också så det blev att se film. Blood and Bone hette den. Grymt BRA film. SEVÄRD!

Den får:


En tripp till Älvsbyn

Helgen som var åkte vi till Ä-byn. Jag körde bil med Cita och Gugge tog sin första längre tur på motorcykeln. Det var fint väder och när vi kom till Nybyn sån åkte jag motorcykel för första gången. Det var lite pirrigt i början men gick fort över. Jädrar vilken kick det var och grymt härligt!! Vi gled runt i ä-byn. Träffa Erik, sen Mats och sen åkte vi förbi Johanna och Daniels nya hus, så fick se hur de bodde. Var kul att träffa deras hund Trischa, som jag inte sett sen hon var valp.

 

Gugge på sin Monster Dark

 

Stefan och Berit skulle på 50-års fest så vi grilla i Nybyn.
Det blev super gott :-)


Moussaka

Prövade laga mat med aubergine för första gången.

Det blev moussaka med fetaost.
Helt okej maträtt, men lite för stark med chilin för min smak.

Så efter avslutad jour och påbörjad semester
så firades det med moussaka och en kall öl.


Långpromenad bara vi två

Eftersom jag var på utställning med Sessan och Cita bara följde med så tog vi igen det på kvällen. Älskling/Husse var tvungen att åka på jour i flera timmar så då tog jag och min underbara hund en lååång promenad tillsammans. Jag bestämde innan vi började promenaden att vi inte skulle ta nån väg som vi redan tagit förut, för att få lära sig och se nya vägar i Piteå. Det blev så att vi var ute och gick i drygt 3 timmar! ;-D


Vi hittade många fina ställen där vi inte varit på
och det var riktigt skönt promenad väder.

 

Älskar dig min underbara hund


Funny bunny

Hade magjsuka eller nått liknande igår. Mådde dåligt som fan sen spydde jag magen helt tom :-( Men idag mår jag mycket bättre efter att jag fyllt den igen :) Första frågan jag fick: Är du gravid? Får inte vi tjejer må dåligt och spy utan att tros vara gravida?! Ganska roligt det där.. men svaret är då: Nej jag är inte gravid.. försöker inte heller för den delen. Mina p-piller kommer hänga med mig ett tag till. För nu har jag gjort nått roligt.. Vi får se om det funkar eller ej, mer säger jag inte ;-) Hoppas ni nu blev riktigt nyfikna* thihi..




Nationell hundutställning med Sessan

Idag har jag varit handler åt mina svärföräldrar när de ställt ut lille Sessan i valpklass. Dagen börjar med att vi försov oss! Oups! :P Men som tur var så ringde Berit vid 9.00 tiden så jag hann dit med Sessan för att checka in henne och göra veterinärbesiktningen. Gugge kom dit lite senare med jourbilen för att hålla oss sällskap och fota i ringen. Även Berit och Stefan dök upp innan för att se på hur det skulle gå för deras hund. Det gick jätte bra och hon fick 1kv och en gode bra detaljbeskrivning. Hon var så duktig att visa upp sig och hon har verkligen en bra mentalitet den damen. Tror det finns goda chanser för henne att lyckas i jaktmarkerna :-) Jag blev himla sugen att ställa ut Cita också när jag såg alla utställare, men hon får spara sig till nån annan gång :-)

 

Dagens bilder

Efter utställningen bjöd vi hem Berit och Stefan på Ludospel (typ som fia med knuff) och middag. Jag stekte upp potatisen som blev över från surströmmingen och gjorde laxfileér med västerbottensost i. Det var mycket trevligt och gott, sen blev det ju över från min cheesecake från igår också, så det tog vi som efterrätt :-) Fast gugge hann inte få efterrätt för han var tvungen att rycka ut på jour för att ett träd blåst över en ledning. Thihi stackars han! Men då blev det ju dessto mer efterrätt till oss ;-)


Surströmming

Hade surströmmingsgäster här i lördags. Min äldsta bror Per-Åke är uppe i norrland med sin familj och då måste man ju passa på att äta surströmming tillsammans :-) Så de kom och hälsade på tillsammans med mamma & pappa och Andreas & Wolf.  Mmmm vad jag älskar surströmming. Sen bjöd jag på min cheesecake och jordgubbar till efterrätt. Det var mycket gott trevligt med besök :-)

 



Stooora laxar

Var och kollade på bamsestora laxar i helgen. 10-15kg laxar.
Ganska mäktiga att se när de simmade där i vattnet, sen så var det ju en uppfriskande liten utflykt också. Cita och Sessan följde med oss såklart, de fick åka PiteEnergi bilen ;-)



Jouren har startat!


Jag gjorde kyklingrulle med pesto & västerbottensost, och spaghetti till middag. Det var faktiskt gott, aldrig provat det tidigare. Sen såklart när vi skulle åka och kolla på 10-15 kilos laxarna Gugge sett under sin arbetsdag så ringer hans jour telefon!!!!! Kan det bli mer typiskt.. Ja nu har Gugge hoppat på jouren.. ;-)


Utställningsbadat Sessan

Igår åkte vi till Lule för att hämta Gugges bromsbelägg sen passade vi på att hälsa på Sanna, Peter och Rasmus på Tuna när vi lika var där. Där pratade vi, drack kaffe och hade trevligt :-) Det var kul att ses efter ganska lång tid.
Efter det stressa vi till Ä-byn för att hämta mc-däcket. Svängde förbi Gugges föräldrar och vi fick även kaffe där :-) Sen följde deras smålandstövarvalp Sessan med oss hem för att jag ska ställa ut henne på söndag här i Piteå. Det är södra norrbottens kennelklubbs nationella hundutställning. Så det ska bli himla intressant. Därför har jag klippt klorna och uställningsbadat henne idag så hon är fin i pälsen. Jag valde att använda Citas "hårfällnings" schampoo istället för det vanliga hundschampot, och mycket riktigt så släppte Sessan en hel del hår :-) Men det gick jätte bra att bada henne, hon satt så snällt i badkaret tills jag var klar. Sen fick hon ett litet tuggben för att hon varit så duktig. när jag lika var igång så klippte jag även Citas och katternas klor i samma veva.

Sessan i badet

HÅÅÅÅR

Nybadad och fin


Nytvättad pärla ♥

I förrgår åkte vi och tvätta min bil tillsammans i PiteEnergis tvätthall.

Avfettad, tvättad, vaxad ;-)

 


Lobelia

Nu har mina Bebis-Lobelier börjat blomma också ;-)

De är så himla söta!

 


Lite nytt

 


Motorcykelgrejs

Gugge börja jobba kl 5 i morse och slutar kl 13 idag. Då blir det att åka och köpa bromsbelägg och sen till Älvsbyn för att hämta hans nya mc-bakdäck. Så snart är hans motorcykel komplett och han får börja köra med den. Oj som han har längtat! :-)

Jag ska ta kort på den nån dag och lägga ut den här så ni får se.

Men här är en iallafall en bild som jag googlade på.
Så den är gode så lik denna, fast än det inte är den riktiga pärlan.

Måndag

Hade ute katterna flera timmar under dagen. Sen gick jag till arbetsförmedligen och snacka med dem och fick fick en underskrift för aktivitetsstödet. Sen åka och handla en massa käk för över 1000 spänn!!! Räknar med att de ska räcka ett bra tag också :-)



jag hade tänt grillen, kokat färskpotatis, gjort sallad, dukat och blandat sommarsaft så när Älskling kom hem efter jobbet fick han direkt ställa sig och grilla :-) Då åt vi vår första middag utomhus tillsammans ♥


Mums va gott de var :-)


Sen kom Erik på besök och vi drack kaffe utomhus, sen åkte vi till Hamenviken och badade. Fast inte jag jag satt på stranden med Cita ;-)

Inflyttningsfest hos Emma

När vi kom dit fick vi go mat som Emma lagat, kryddkorvar, fläskfile och hasselbakspotatis :-) Mmm smarrigt!


Spelade kubb, tjejjerna mot killarna :-P





Charader haha :-P



Fiskelycka

I lördags fiskade vi för första gången iår.
Himla mysigt med mina två älsklingar Gustav och Cita♥
Jag och Cita metade medans Gugge körde med kastspöt. Fick 2 aborrar var!







Mina bebisblommor har börjat blomma




Fotat under hundpromenader














Jobbat klart i Nybyn

Här kommer lite bilder från det sista jag gjorde i Nybyn.

Målade 5 nya dörrblad, med ljusgrå färg.
Före.............................................................Medans


Efter


Skrapade och målade om broräcket till huset, med svart/brun lasyr.
Före

Före

Efter


Skrapade och målade om fönster och dörrar på bron.
De skåneblåa möblerna har jag också målat.
Före..............................................................Efter

Före

Efter




Fortsatte att måla den andra delen av korridoren i fuse.
Så från barndiareé-gul blev det en ljus och fräsch ginstgul på väggarna, med ljusgråa detaljer.
Före

Efter


Sådär det var väl iaf det jag kom ihåg att fota. Är ju som kul att kolla så här i efterhand vad jag gjort, och det är ju så kul att lite färg gör en så stor skillnad på saker och ting. Tycker det blev jätte fint och trevligt. Dock så när jag skulle åka in och köpa färg till väggen i fikarummet så blev den lite väl rosa än vad som var tänkt, men rosa är ju mode nu så ;-) Sen så blir man ju glad av en knallig färg också thihi. Jag har trivts utmärkt att jobba i Nybyn. Är dock ganska skönt att slippa pendla nå mer, blev gode less efter 4 veckor. Sen har jag ju fått god lunch varje dag som Berit lagat, så det har inte alls varit så pjåkigt att jobba hos svärmor och svärfar :-)
Tack för dessa fyra veckor :-)

Tiden rinner iväg

Ja jobbet rullar på som vanligt. Känner mig sådär lagomt stressad nu mot slutet när allt ska hinnas klart. Har nu en arbetsdag kvar och sen blir det inlfyttnignsfest hos Emma i hennes nya lägga. Ska bli trevligt :-)

Idag blev jag gode hurtig på vägen hem efter jobbet och körde in i Sikfors på en skogsväg. Alrdig varit där förut men det såg mysigt ut. Jag sprang/joggade en bra bit och Cita med såklart. Kan ju tilläggas att det var sandmark och jag sprang barfota ;-P

Ibland kan det vara en uppfriskande fläckt att göra något annorlunda!


Jägaraxamen!

Nu har jag jägarexamn in min hand! Mission complete!

 

Det var nervöst, men gick jätte bra!
Jag fick många bössor att välja mellan så jag hittade dem som passade mig bäst.

Proven med kulgevär var roligast och lättast.
Ståeende älg, springande älg och precisions skyttet var megakul :-)
Lerduveskyttet gick det sämre på däremot, men jag klarade godkänt ;-P

 

Gammal bild

Ilo ♥

En mycket speciell hund har somnat in. Ilo, en snäll, vacker och lekfull schäferhane. Han blev bara 5 år. Igår slutade hans lidande och nya äventyr började på annat håll, utan någon som helst smärta. Ilo fick problem med magen och fick byta mellan foder, mediciner och provtagningar. Han tappade 10 kilo under mycket kort tid och hans husse och matte gjorde allt de kunde för att rädda honom.

Igår svängde jag och Gugge förbi min farbror för att kolla hur Ilo mådde, för vi visste att han blivit sämre igen och tänkte säga att han skulle krya på sig. Men det hann vi inte. Vi plingade på dörren helt ovetandes och Cita stod och trampade förväntasfullt på bron för att hon trodde hon skulle få träffa ilo, hennes "pojkvän". Men Daniel öppnade dörren med sorg i ögonen och sa att han var död. Kort därefter kom Ulla ut ur köket och fram till oss: - Jo vi saknar honom så. Hon grät och satte händerna för ansiktet. Jag kramade om henne och då förstod jag att ilo lämnat dem. Bara hans dofter och saker låg kvar i huset. Cita sprang in och letade efter ilo i varenda rum på nedervåningen och övervåningen, sen sprang hon ut och letade vid hundgården, men fann ingen.

Att tvingas mista en älskad och kär familjemedlem är tungt och obeskrivligt jobbigt.
Tänker på er Daniel & Ulla!

Jag kommer alltid att minas Ilo som den starka, fina och snälla hunden han var.
En hund med stor utrstrålning och inte svår att gilla!


Vila i frid Quattrogårdens Ilo! ♥





Vart leder vägen?

Gugge fick ta min bil i morse så han kunde ta släp och åka till gällivare för att köpa en motorcykel. Jag tog då hans bil till jobbet och jag lovar att man håller sig på helspänn även den segaste morgonen. Backspeglarna darrade så mycket så att om jag hade en bil bakom mig så såg det ut som tre haha. Stenarna, som kastades upp mot bildens underrede från den nyasfalterad vägen, lät som de skulle komma in i hytten. Men jag gillar Gugges Padjero väldigt mycket endå, den har en charm och en personlighet.

 

På väg hem efter jobbet.


Solen sken och bländade starkt i ena backspegeln.


Nästan inge trafik.


En snarkande hund där bak.


Sweet Home Alabama hördes från stereon när jag närmade mig Piteå och slutade på parkeringen till vårt hem

 

Är livet härligt eller vad?


RSS 2.0