Midsommardagen

Tog det lugnt i läggan. Erik sov över, det blev en sen frukost sen spela grabbarna supermario några timmar. Middagen kände jag mig extra snäll så jag bjöd Gugge och hans bror på köptes pizza som vi hämtade och åt framför en filmen, sommar med Göran. Trodde filmen skulle vara bättre än den var, men helt okej tidsfördriv.

När Erik dragit så bar det av mot Svensbyn för att möta upp några vänner. Jag fick vara chafför till Gugge som drack alkohol under kvällen. Ajax hade ordnat fest med stort partytält, som för övrigt höll på blåsa över häcken när vi satt i det, och som tydligen gjorde det också och ut på vägen efter vi hade åkt efter kl 2 hehe ;-D Det blev kubbspelande, twisterspelande, kvällsdopp i sjön, dans och mycket glada upptåg. Helt klart en himla rolig kväll, trots min nykterhet :-D Slutsatts - Man KAN vara nykter och ha kul på en fest!

Cita följde såklart med

Twisterspel.. -jag vann en omgång ;-) Jiieeeyy!



(Bild snodd av My På Facebook,
eftersom jag inte hade nån bild på mig själv från kvällen)   ;-)




Kubbspel


Snappshkååålen



Kvällsbad



Dansbanan



Gänget som blev kvar i slutet, ja åsså fotografen ;-)




Tältet med sjön i bakgrunden.


Det var en trött vovve som nästan börja snarka innan hon hunnit traska till sängen

Midsommarafton

Jag, gugge och Cita cyklade till badhusparken för att möta Jonas. Vi satt vid båtkanalen och spratade lite medans båtarna gled förbi med dragspel och glada pensionärer. Sommarkänslan var på topp!

Midsommarafton(som kombinerades med en inflyttningsfest) firades här hemma hos oss, med grillat på vår nya grill och trevligt folk. Spelades kubb på vår lilla gräsmatta och myggmedlet användes flitigt :-) Jag bjöd på cheesecake med färska svenska jordgubbar som efterrätt! Fick inte direkt nån midommarkänsla, för vi hade ingen midsommarstång detta år, annars brukar jag ju alltid göra en liten mini midsommarstång. Men det får tas igen nästa år. Fast midsommar helgen är ju faktiskt inte slut än! :-P

Det åskade och mullrade så vackert här utanför nyss, men det gled snabbt förbi. Tur jag har en hund som absolut inte bryr sig ett skvatt om åska så vi tog en promenad i mullrandet för att spana efter blixtar. Men såg inte så värst många, det är nog för ljust för att man ska märka av dem i ögonvrån. Men gillade mullret ialla fall! ;-D













En sommardag

Jag satt och sprättade upp några gamla gardiner med komöster på som sen jag sen häftade på stolsdynorna i fikarummet i fuse. Hann inte sitta där länge så kom gårdens katthona Bina och ville vara lite social. Hon gosade lite och kurrade sen la hon sig i blommbänken och rullade omkring och hade det skönt, såg riktigt mysigt ut.



Gick en promenad i skogen för att leta efter ljung att sätta i trädgården där jag rensat ogräs. Tog då med mig hundarna och fotade dem på ängen innan skogskanten, full av blommor. Ååå så somrigt det kändes! :-)


Efter skogsvistelsen tog sig Egon ett uppfriskande bad i trädgårdsdammen.


Här är lite av det jag pysslat med i veckan. Börjat att måla korridoren i fuse. Ginstgul heter färgen, faktiskt en himla fin färg, passar bra där :-) Det blåa ni ser på bilden är Gugges egendesignade skohylla.

Sen rev jag bort tapeterna på garderoberna och målade även dem ginstgula.


Nästa vecka blir det att ta sig an resten av korridoren också, som är barnskitgul. Kommer bli ljusare och betydligt mysigare :-) Nu har jag långhelg, för jag fick ta ledigt imorn eftersom jag jobbade en dag innan examen :-D

Lite av varje

Skulle packa upp ur de sista flyttkartongerna idag men slutade med att jag städade hela badrummet istället från golv till tak - hur kommer det sig att man helldre städar toan än att fixa klart flytten?!

Alltid när man flyttar till ett nytt ställe så packar man upp det roligaste först.. sen är det ju alltid kvar några få grejer som man inte ids ta tag i, som helt enkelt får ligga några tagar extra. Helt okej för mig, eftersom det bara är prydnader i de omtalade kartongerna. Men innan fredag är det iallafall gjort! Det ska gudarna veta!

Kissemjau-arna är nu på plats och alla fiskarna överlevde flytten (än så länge). De tre kritiska dygnen har ju gått nu så jag tror de överlever. Yippii!!!! ;-D

Sen har jag återigen lurat tandläkaren med piercingen i tungan och att jag inte snusar. Fast jag skulle nog inte säga att jag ljög utan att jag bara undanhöll sanningen, för hon frågade inte konkret om jag snusade eller brukar låta piercingen sitta i det lilla hålet som hon trodde var ett gammalt ärr. Hmm undrar om det finns straff på sånt?! Thihi.. Nåväl så tyckte hon jag hade fina tänder och jag hade inga hål som vanligt. Men dock så predikade hon om att jag skulle måsta använda tandtråd. Vilket tandläkaren gör varje gång man är dit.. Nåväl, blir väl två år tills nästa gång.

Jag är nu inne på min 2:a arbetsvecka och jag trivs utmärkt. Varvar med målning och att dona på i trädgården för att inte få nån "penselarm eller målararm", vilket brukar kännas efter några timmars målning.




Fredag

Har som sagt jobbat i Nybyn hela veckan och jag tycker veckan susade förbi med väldans fart. Man brukar väl säga att det går fort när man har roligt :-) Jag får lägga in lite bilder sen på det jag pysslat med på jobbet.

Ikväll är Gugge på grillfest med jobbet så jag har donat och fixat lite här i läggan. Nu ska jag öppna min ostkrokspåse och blanda lite saft och bara mysa framför tv:n (Ylva var snäll och lånade ut den till oss medan hon är i Norge) :-)

Imorn blir det att åka mot Frostkåge och packa in min dator, katterna, akvariumet och fiskarna i bilen. Ska bli skönt att få ha alla mina djur samlade på ett ställe. Har saknat Panter, Annika och Clara väldigt mycket :-( Så det ska bli skönt att få mysa och busa med dem varje dag :-) Jag hoppas de ska trivas här. Men det tror jag.

Bjuder på den färskaste bilden jag har på Gugge,
dock så blundar han men det är ju inge ovanligt ;-)
thihi


En gullig mamma på besök

I morse ringde mamma och fråga om hon kunde hälsa på. Självklart, men hon fick ta det som det var :-) Nån timme senare var hon här och vi började med en gofika på vår uteplats :-) Sen åkte vi in till centrala pite med Gugge och köpte var sin mjukglass. Jag mamma och Cita gick sedan hem från stan, det var mycket trevligt. Hemma fixade vi lite i lägenheten och mamma visade lite hur jag kunde sy köksgardinerna, så sen sydde jag en kappa till vårt kök. Blev mycket nöjd och mysigt blev det. Gugge har satt upp badrumsskåpet, krokar och en lampa på toan. Sen installerade han även tvättmaskinen, så vi har hunnit tvätta en tvätt med handdukar :-) Medan han gjorde det så lagade jag en go middag till oss tre. Potatis & lax med fetaost, creme fraish och ärtskidor. Blev MYCKET gott och kommer absolut att lagas fler gånger! :-D







Grattis Ylva till Studenten

Var på och kolla då Ylva tog studenten i fredags. Här kommer lite bilder.







Blev sedan trerätters studentmiddag i Nybyn. Himla trevligt och gott var det :-)

Ogräsrensning på hög nivå

Eftersom jag inte fått något jobb ännu och BeSt Lantburk behövde piffa till sin trädgård och få saker och ting målade, när de själva inte får tid till det, så tänkte Berit på mig :-) Hon frågade helt enkelt om jag ville jobba för dem i 1 månad. Ja varför inte?! Jag verka rju inte få något annat jobb i nuläget och jag gillar ju att hålla på med trädgår doch måla saker. Vi bestämmde att jag skulle börja den 14:onde, men de ville gärna ha hjälp en dag innan examen så i Tisdags jobbade jag i Nybyn. Det blev massa ogräsrensning och plantering av nya blommor. Kul var det men tid tog det. Kan säga att det kändes i händerna dagen efter :-P Att se förändringen är nog det roligaste.

Före



Efter



Jag fick åka in till Älvsbyn för att köpa lite blommor och jord, det var kul :-) Fast det var lite pinsamt att jag råkade glömma lämna tillbaka 6kr från växeln som fallit ut i fickan min.. :-P Berit om du läser det här så får du dra bort det från lönen ;-P


Roligt var det och fint blev det. Solen sken hela dagen och fick en jättegod soppa till lunch som Berit lagade. Här är lite fler bilder.



Ylvas bal

Gustavs lillasyster hade sin bal i onsdags. Hon frågade mig för länge sen om jag kunde sätta upp hennes balfrisyr. Självklart kunde jag det, jag tycker ju det är så roligt att pilla med andras hår :-D Så på måndagen så provade jag sätta upp en frisyr på henne och hon fick godkänna om det funkade på balen, sen så var det ju bra att kolla hur lång tid det skulle ta ungefär. Så efter lite drygt två timmar så hade hon en vacker balfrisryr på skallen. Med många klämmor och mycket hårspray så satt den på plats och hon blev så vacker! 



Hon ville även jag skulle sminka henne så det gjorde jag efter frisyren :-) När allt var klart sa hon att hon kände sig som en docka.. Frågan är bara om man ska tolka det som bra eller dåligt ;-)


Dagen innan balen blev jag tillfrågad att vara chafför fram till röda mattan också. För deras chafför kunde tyvärr inte. Så det blev en fullspäckad dag med balgrejsimojs :-P Ganska rolig dag.


Vacker som bara den i sin fina klänning :-)


På röda mattan.

En smygtitt på läggan

Ja här får ni en liten smygtitt på vårt alldeles nya egna hem. Vi trivs utmärkt hittills och bättre kommer det nog kännas när allt börjar bli klart. Just nu är allt en enda stor röra. Dessa bider är endå över en vecka gamla så. Idag satte vi igågn diskmaskinen, den var verkligen efterlängtat ;-) Sen har vi satt upp hatthylla, nyckelskål, väggklocka, sänggavel och nå ljusstakar på vägen. Imorn blir det fler saker som ska fixas. Bland annat tvättmaskinen ska installeras. Känns UNDERBART med eget! Halleluja!







Piteå BHK officiella utställning för brukshundar

Ja den 6 juni på Sveriges nationaldag och Gustavs namnsdag så var vi på utställning här i Piteå. Brorsan kom hit med Wolf och det var fint väder och trevligt men gick inte så bra som jag hoppats, för Wolf och Cita. De fick var sin 2:a. Hade ju varit fint med en 1:a på nån av dem iaf, så de fick komma vidare och tävla mot andra. Domaren dömde hårt med rättvist. Han delade ut få 1:or och många 2:or. Så det kändes ju endå rättvist under dagen. Men som sagt jag ställer ut Cita för att jag tycker det är kul, det är ju fortfaradne samma underbara hund jag åker hem med :-D Får helt enkelt hoppas på bättre en annan gång.

Jag ställde först Wolf, han var ganska het och som en virvelvind inne i ringen och inte så lätt att visa fint, men han lär sig han med. Han fick fina omdömmen av dommaren trots att han är ganska ung :-) Cita ställde jag lite senare under dagen men hon var lite tvärtom, hon var snarare seg i ringen och inte lika allert som hon brukar vara. Det var ju visserligen varmt för hundarna den dagen. Hon fick nerdrag för sin vågiga päls och att hon kunde vara lite mer självständig, vad han nu menade med det. Men som sagt, vi hade kul och hoppas på bättre resultat nästa gång. Kan ju inte alltid ligga på topp ;-)

Här kommer lite biler på Wolf..






..och på Cita :-)




Pitebo

JAG LEVER!!! Vi har inte internet ännu, så har inte blivit nå bloggande. Men vi håller på att få ordning på lägenheten och det andra och sista flyttlasset ska hämtas troligtvis på torsdag :-) Jag trivs jätte bra hittills, bäst är ju att jag får sova bredvid min älskling varje natt ;-) Imorn är det utställning, jag hoppas det kommer gå bra trots att jag är förkyld och har ont i halsen, varit slö hela dagen så hoppas jag är piggelin imorn. Ska bli roligt att ställa ut Cita och Wolf. Vi hörs!

RSS 2.0