Min dag

Idag har jag duschat alla mina gröna krukväster i badkaret så de är fräscha och dammfria när de byter hem. Sen gick jag en härlig promenad med Cita och Wolf i skogen. Sen har jag packat lite, och börjat fylla bilen från golv till tak.. Måste ju tömma skrivbordet också som jag sitter vid just nu, men då måste jag koppla isär datorn :-(
Clara ligger just nu framför mig mellan mina armar, är sugen på att ta med henne redan första dagen. Hon har blivit så kelgo och himla social den senaste veckan. Vill inte att hon ska tappa det nu om vi inte ses på flera dagar. Men det är nog endå bäst att flytta katterna sist av allt. Så de inte är ivägen i röran som kommer bli de första dagarna i vår nya lya. Å det pirrar i hela mig.. är så förväntansfull ;-)

Sen har jag hunnit förbi syrran en stund på eftermiddagen, jag började hjälpta Alexandra med sin frisyr med vågtången. Sen gav jag Jenny några av mina bebisblommor, som hon ska plantera kanske imorn :-) Hoppas det blir fint och framförallt att de överlever hehe ;-) Jenny sa ju att hon gärna tar emot blommor men hon kan inte lova att de överlever.. ojoj! :-/ Men de tror jag att de gör, åtminstone tagetusarna ;-)

Efter det besöket så åkte jag förbi djuraffärn och köpte kattfoder och hundfoder. Där fick jag även massa bra tips och råd från "fiskexperten" hur jag skulle gå till väga när jag ska flytta akvariumet och fiskarna till Pite. Han önskade mig sen lycka till i Pite :-)

Näe nu ska jag packa in lite mer i bilen, så jag slipper göra det på morgonkvisten.

Ha de så bra i kvällssolen allihopa!! :-)


Vecka 22

Ja imorn åker flyttlasset från brorsans garage i Drängsmark till vår lägenhet på Strömnäs i Piteå. Äntligen blir vi sambos igen... som vi har väntat!!! ;-) Wiiieeeee!!!!


Mammas Dag ♥

Grattis mamma på Morsdagen
Hoppas du får en mysig morsdag, även om vi inte kan ses ;-)
Jag älskar dig mammsingen!


*

Ledsen och utan snus! Perfekt Lördagkväll! :-(

Tråk-Lörda


Sett en film på förmiddagen, Fish Tank hette den. Packat en massa kläder och flyttgrejer under dagen. Cyklat med Cita nu i eftermiddag. Ja, roligare blir nog inte min lördakväll! :-(



Jag vet att jag tjatar...

..men nu är det BARA 3 DAGAR KVAR TILLS FLYTTLASSET GÅR!!!

Tänk att jag och Gustav inte bott ihop på ett HELT år! Ska jag vara ärlig så har det varit fruktansvärt jobbigt. Att först bo tillsammans i drygt 3 år och sen bo som särbos, flera mil ifrån varandra i ett helt år är ganska jobbigt! Det har gått upp och ner hela tiden, det har knakat i våra fogar och vi har inte alltid haft det så lätt. Men vi KLARADE DET! Vi klarade det och nu känns vi bara ännu starkare! Vi är VI!

Jag älskar dig så otroligt mycket Gustav och det finns ingen som du!






Ny bok till Cita

4 DAGAR kvar!!! Sen går ÄNTLIGEN flyttlasset :-D

Nu ha jag nyss pratat med mamma i telefon och hon är tillbaka i Sverige, efter några dagar på Åland. Hon ska sova i Sthlm några dagar innan hon beger sig uppåt till Norrland igen.

Idag ska jag tvätta kläder och klippa gräsmattan som växer fortare än vad jag hinner med. Sen ska jag väl så smått börja packa ihop lite grejer som ska flytta till Pite. Ska även hinna cykla en sväng med Cita :-)

Paketet jag skulle hämta ut, var alltså en ny bok till Citas alla papper. Den blåa är hennes gamla men den har börjat spricka i utkanterna och plastfickorna är alldeles kladdiga. Så det fick bli en ny och snyggare till henne. En svart med skk:s logga istället för en logga för ett försäkringsbolag som jag inte har försäkringar i eller känner till överhuvud taget. Boken innehåller massa plastfickor i olika storlekar så man lätt kan hålla ordning på alla hundpapper. Kostar endast 50 spänn.


Trevlig dag

Idag har jag som sagt varit med min vännina Johanna Roos och hennes busungar, Anton och Anna. Vi började dagen på Leos Lekland, där jag aldrig varit tidigare. Ganska roligt ställe. Mycket klättring hit och dit, rutchekanor, tunnlar, hoppborg, bollar och bollbad m.m. Jag fick till och med skav sår av ruschkanorna hehe :-P Mellan allt bus så köpte vi glas soch mumsa på. Efter drygt två timmar var vi ganska trötta så vi begav oss. Tyvärr har jag inga bilder för mina blev jätte suddiga och totalt kassa, men jag kanske får några av Johanna som jag kan lägga upp sen :-)

Jag gav Johanna några av mina sommarblommor så vi planterade dem i några krukor på deras ballkong. Solen sken och värmde våra kinder, mycket härligt.. längtar som fan till jag kan plantera ut mina blommor på vår uteplats :-) Sen startade Johan grillen och det bjöds på super god mat, grillat :-)

Tack för en trevlig dag famlijen Roos-Andersson! :-D

Nästa gång blir det kanske kräftskiva i Pite, vem vet ;-)

Leos Lekland

Idag är det bestämt date med Roos och hennes underbara barn :-) Roos föreslog Leos Lekland och att jag inte kom på det tidigare. Jag var inte sen med att understryka det förslaget! Jag har alltid velat se hur det ser ut inne på ett sånt ställe och att få leka av sig lite med Anton är ju bara en stor bonus ;-D

Bollbadet ser jag fram emot! ;-)



Sen ska jag ta med mig några av mina sommarblommor till Roos, som hon får sätta på ballkongen. Ska bli skönt att få börja bli av med några. Jag flyttar ju på 5 DAGAR så jag vill ju gärna att pappa ska slippa måsta vattna och sköta om dem när jag flyttat. Även om jag skött om hans tomater och gurkor rätt mycket. Thihi det är nog mest det att jag inte riktigt litar på att han sköter dem rätt ;-) Min gullepappa!

Näe nu ska jag lägga spår till Cita, sen duscha och käka lunch! :-)

Depp

Fan va trist med allt regn, man blir ju alldeles deppig!
Att försöka se saker positivt när mamma är nere på Åland i all skit är inte så lätt. Det såg inte ut som hon väntat sig i Peters gamla hus och på gården hans :-(

Idag ska jag iaf åka med jägarkursen på studiebesök i Boliden. Vi får se om det är värt det eller inte.

Sen ska jag hämta ut ett paket som kom igår :-) Berättar vad det är i eftermiddag..


Skjutövning

Brorsan tog med mig till Frostkåges skyttebana och vi provsköt några skott var med hans bössor. Första gången jag provat en älgbysse :-) Andreas satte upp ett A4 papper på ca 80 meters avstånd där det var uppritat tre träffpunkter. Kändes helt okej och jag längtar bara mer nu tills jag har jägarexamen i min hand. Imorn ska vi som går jägarkursen åka till Boliden på ett litet studiebesök :-) Sen ska jag bara öva lite mer på att skjuta så jag får göra bort uppskjutningen. Kommer bli bra!


Lång skogspromenad

Hade tänkt gå den vanliga milen runt byn idag men ångrade mig och tog skogen istället där det blåste mindre. Tror fan jag gått över en mil med vovvarna idag. Var borta i över två timmar. Fast då gick jag förbi min farbror en snabbis också och hälsade på hans schäferhane ilo :-) Sen när Wolfs husse kom hem från jobbet åkte vi till Frostkågekiosken och köpte oss var sin kebab i pitabröd. Gode smarrigt var det! :-D

Snyggingarna Wolf och Carmencita ♥




Man vet aldrig vad man kan hitta i skogen !


STOR myrstack! Haha fick hejda Wolf när han sprang i full fart upp i den. Ung och dum kanske? Eller ung och söt? ;-P Han ångrade sig nog efteråt när det kittlade och sticktes i benen!

Vecka 21





Måndag och 8 dagar kvar

JAAAA 8 DAGAR KVAR TILLS FÖRSTA FLYTTLASSET GÅR MOT PITE!!! ;-D
Fan va jag längtar!!

Nu är mamma i Ö-vik och på väg ner till Sthlm. Blir även en sväng över till Peters grav på Åland också. Önskar jag hade pengar att följa henne. Men kanske jag och G åker över till Åland om vi ska till Göteborg i sommar :-) G har ju två bröder som bor i Göteborg och pluggar.

Idag är jag och Carmencita hundvakt till Wolf. Det blåser ganska mycket ute just nu,  men vi ska ta oss en härlig långpromenad senare i eftermiddag. Blir nog att gå milen runt byn :-) Himla härligt sträcka.

Carmencita & Wolf

Wolfs första spår

Ikväll la vi upp ett rakt spår till Wolf med bara en slutapport. Första gången för både honom och Andreas så vi började på en låg nivå, men Wolf tyckte nog det var en baggis. Cita satt i bilen och distraherade honom lite, men han fortsatte spåra och markerade slutapporten fint :-) Mycket beröm fick han och nästa gång får han en liten mer utmaning. Han tyckte då det var skitkul, vilket är ett gott tecken :-D




En dag på stranden!

I lördags då det var så somrigt och varmt så åkte jag och brorsan med hundarna till stranden och de fick busa av sig. Vi köpte var sin dricka och lite kex att fika. Så det blev som en liten picknick på stranden. Hur härligt som helst! Vi var ju dit med Wolf när han hade nykommit till norrland men han var en liten pytte badkruka då. Nu tvekade han inte ens på att kasta sig ut i havet och det sprätte riktigt mycket i hans glad kropp när han sprang i vattnet. Det märktes att han trivdes utmärkt! :-D Cita älskar ju vatten, men de var inge nytt♥ Blir definitivt fler gånger i sommar! :-)














I Kålaboda

Idag är jag, mamma och Andreas i Kålaboda och ska bli bjudna på grillat av Johannes och hans tjej Carro. Mums! :-D Jag har nyss matat deras lilla Alvin med barnmat.. spagetti och körrfärssås. Vi hade var sin sked och turades om att mata varandra. Fast skillnaden var bara det att han matade mig med luft ;-P Hundarna har sprungit och jagat varann och solen tittade bara fram en kort stund under dagen. Men Alvin är ju som en sol så vi är glada endå :-) Efter den goda maten och smarriga efterrätten så såg vi en film och hade trevligt! :-)

 

Här är lite bilder från dagen. Mest bilder blev det förstås på söta Alvin! :-)


Mina vänner

Just sett sista avsnittet på säsong 7.
Slutade sjukt spännande!



Jag blir så imponerad av One Tree Hills starka vänskapsband.

Jag vill ha starka och pålitliga vänner vid min sida. Det vill väl alla.
Men tyvärr, så tappar man lätt tråden mellan varandra när man flyttar hit och dit.
Vissa vänskaper finns fortfarande kvar och jag vet att de kommer alltid finnas där. Men de har blivit svagare och inte alls lika starka.. Gör man ingenting åt det så tappar man sina vänner. Jag är urdålig på att hålla bra kontakt med ni som bor långt bort. ..och ni är ju inte heller så bra på det för den delen. Dem jag skulle vilja bygga upp starkare vänskapen med igen är Roos, Pälskling, Emma och Erika! Dessa fyra tjejer har jag delat så himla många minnen med.

När jag mådde som sämst så fanns det ingen vän att luta axeln mot. Tack och lov så hade jag Gustav som alltid stöttat mig, och alltid kommer vara min bästa vän.
Ni sa att ni fanns om jag ville prata, men ni gjorde inget mer?!?! Jag kan inte klandra nån för det utan det är dels mitt eget fel. Jag har legat på latsidan med att försöka bevara mina vänskaper. Jag vill ha en ändring på det!!!

Jag ser flytten den 1 juni som en ny start. En ny start på livet. Ny bostad. Förhoppningsvis nytt jobb. Nya vänner. Men, de gamla vännerna är ju faktiskt de som betyder mest.

Ta upp telefonjäveln och ring!

Hundvakt

Idag har jag skött om Wolf. Vi busade på gräsmattan när vi vakna och Cita jagade Wolf några varv runt huset. Sen blev de fort trötta eftersom de var så varm ute. Jag flyttade målarställningen och började skrapa och fasadtvätta fönstrena.. Imorn ska jag fortsätta och kanske hinner börja måla på dem också :-)

Vi två tiden så promenerade vi över till Daniel & Ulla för att se hur det var med deras ilo. Han har legat på djursjukhuset i Lule några dagar, fått dropp och medicin. Han har tappat mycket vikt och muskler men nu är han som tur var på bättringsvägen, så han kan bygga upp sig lite igen :-) Det var kul att se honom med lite leklust i sig fast än han haft det jobbigt sista dagarna..

Sen har jag satt några solrosfrön idag, vi får se om det blir nått ;-)


Tränat spår

Idag har jag varit och lagt spår till Cita.
På senaste tiden har jag lagt många korta spår vid gården, där jag lärt henne att "visa" apporten, och eftersom jag vet att hon spårat förut och att Anki http://www.tvarastugan.se/( citas förra ägaren) sagt att Cita är duktig, så la jag ett med 2 vinklar direkt. Jag kan inget annat än bli enormt stolt över min fina schäfer darling! ♥
Spåret blev ca 60 meter från vinkel till vinkel och jag tycker hon spårade hur fint som helst :-D
Det kändes faktiskt som det var hon som lärde mig, eftersom hon har mer erfarenheter av det.

Datum: 19 Maj 2010, Onsdag, Kl 21.00
Plats: Heden
Vindstyrka: Svag vind
Fuktighet: Mycket torr mark och luft
Temperatur: +10 grader
Spåret låg i: 20 min

Här har jag ritat upp spåret.
Svarta linjen är själva spåret jag la
och den streckade röda är ungefär så som Cita spårade.

 

Självklart ska vi lägga ett nytt spår imorn, då kanske vi prövar lägga det på Mora.


Härlig dag

Dagen började med fågelkviter och blå himmel :-D



Jag och Cita leta en bra plats att lägga spår på ikväll..
Sen vila vi på gräsmattan en stund ♥


Sen körde jag till Kåge för att inhandla till surströmming :-D ..som jag och mamma sedan åt ute i det fina vädret! Åååå va gott det är med suring ;-) Första mackan hettsäter man alltid för att det är så gott, sen kan man njuta av macka nr2. Fyra surströmmingar slang ner i min mage :-)


Jag busade lite med Cita ;-) ♥ Är hon inte söt?


Sen gick jag ut på en skogspromenad med Cita och Wolf. Hann inte så långt så kom Andreas hem efter jobbet och mötte oss i skogen :-) Vi hann träna rapport en gång och lite sökövningar. Snacka om perfekta vägar det fanns där. Det var som gjort för hundpromenader. Hoppas jag och Cita hittar liknande vägar i Pite sen :-)



Agility

Idag har jag tränat agility med Cita, jag friskade upp hennes minne i slalom och tränade sidombyten, men hon är svår att hantera när jag har godis i handen haha. Hon är så snål så hon vill bara åt godiset hela tiden.. Mitt busfrö ;-) Att berömma med leksak, lek, och röst funkar mycket mycket bättre..

Jag kom på att jag glömt visa resultatet av agility hindrena jag byggt och målat.. Är mycket nöjd med dem, även om det var de enda färgerna som fanns här hemma så gillar jag färgkombinationen. Jag gjorde ju två hinder, så det andra hindret är målat tvärtemot på den svarta och lila färgen :-) Jag mätte upp och skrev dit höjden i cm. Sen köpte jag elkabelrör på Jula för en billig peng som jag sen sågade i 120cm långa pinnar. De är lätta och runda så om hon skulle riva hindret så gör hon inte illa sig :-)




Vecka 20


Ja här är min intressanta vecka.. (nu var jag lite smått ironisk) ;-)
Utöver detta ska jag börja måla på huset igen på dagarna, med start imorgon.
Idag ska jag försöka leta fram alla målargrejer och burkar så det bara är att dra igång imorn.








Det lilla toaprojektet

Jag har gjort om toaletten på övervåningen lite här i Frostkåge, här är resultatet.

Före & efter bilder!

Badrumsskåpet målade jag vitt. Det var grönt.



Den lilla hyllan som katten står på var kornblå som första bilden men jag målade den vit, målade även spegelramen bredvid vit, den var konstigt grå, precis som nån målat den med blytsh penna. Snörde bort alla gamla schampooflaskor och satte dit en katt istället. Hängde också tre torkade rosor på väggen.


Elementet är nog det som märktes mest skillnad på när jag slipat och målat det.
Här är Före & Efter bild. Ställde även dit en av mina svärmorstungor på golvet.


Fönster brädan var förstörd i färgen och hade massa fula fläckar så jag fick tillåtelse av pappa att slipa och måla den vit. Tog bort alla gamla planscher som suttit där sen jag var mindre. Bytte tavlan ovanför fönstret och satte dit två små ljuslycktor på fönsterbrädan, med doftljus i.


I övrigt skurade jag från golv till tak. Även om det var rätt små förändringar så blev det en stor föränding. Den där toan har ingen rört på evigheter, så den fick sig ett liten ansiktslyft :-) Allt blev ljusare, fräschare och trevligare helt enkelt :-) Satte även dit en vit liten mus över dörrkarmen :-)



Flytta!

Nu när 30 års festen är över så får man istället se fram emot flytten om två veckor.
Saknar dig Piteå! =)


Överraskningen

För två månader sedan började jag och Gustav att bolla ideér med varandra om hur det skulle bli när min bror Andreas fyllde 30. Jag ville så gärna hitta på något som han skulle få som ett bra minne för det är HAN verkligen värd. Då var det fortfarande massa snö på backen och att över huvudtaget kunna vara utomhus fanns inte i våra järnkontor just då. Men mamma sa att veckan han fyller år brukar vara första veckan man kan sitta ute utan att frysa.

Så då växte det mer ideér och att grilla tillsammans med famlij och vänner på Antes gård vore ju toppen. Så att han skulle bli "bortrövad" och få hitta på roliga saker under dagen medans några fixade till det på hans gård blev planen. Att få aktiviteterna att stämma var inte det lättaste men med mycket hjälp från Gustav så fick vi ihop ett roligt schema för honom. Vi tänkte att det skulle bli grabbgöra under dagen, så det var Gustav, Johannes och Henke som följde med Andreas under dagen. Han fick ett nytt guldkuvert för varje aktivitet han skulle göra och det började iallafall med lerduveskytte som Gugge hade köpt skott och lerduvor till. Sen blev det lunch på Max som Johannes bjöd på. Sen blev det klipptid hos frisör kl 13:00 som jag bjöd på. Sen bar det av mot Falkträsket där jag hade hyrt utomhusklätterväggen så han skulle få pröva på att klättra. Gugge höll med klätterutrustningen och säkringen. De ville inte klättra så länge eftersom solen stekte på dem och de fick lite dötid så Henke kom på den ideen att slå lite golf, vilket var smart :-) Sen fick de duscha på aurum som Jenny ordnade. Det var först tänkt att han skulle få massage av Jenny och P-Å men det fanns ingen ledig tid så han fick ett presentkort på födelsedagen istället. Sen bar det iaf av tillbaka till hans gård där famlij och vänner väntade på honom, med varma grillar och dukad förrätt :-)

Vi fick låna ett stort partytältet av en av grannarna vid sommarstugan, det var snällt. Jag ringde runt efter stora grillar på Grans, men de ville inte låna ut dem, de snåljåparna. Men sen kom Gugge på att hans jobb har ju flera stycken stora grillar. Så han fick låna Stefans transporter för att rymma grillarna från Piteå Energi och kunna frakta dem till Drängsmark. Mamma och pappa fixade gamla dörrar som grannen till Andreas skulle snöra bort, de tänkte att det skulle kunna bli smarta bord om pappa bara gjorde bockar till. Så jag och Gugge hjälpte pappa att bygga 5 stycken bockar som skulle passa till dörrarna för att få ett långbord till festen. Mamma, jag och Gugge var och storhandlade till hela festen och det var mycket man skulle tänka på, grillkol, papperstallrikar, mat och diverse grejer till tävlingar. Likafullt så glömde vi tändvätska, men det köpte pappa senare :-)

Jag fick en lista av Kent med namn och nummer på kompiskretsen deras så jag ringde runt och bjöd in både vänner och familj. Sammanlagt 30 pers varav 27st av dem kunde komma :-) Två veckor innan själva festdatumet så var det fortfarande massa snö på backen. Vilket var lite nervöst ifall det skulle hinna torka upp på hans gräsmatta eller ej, och det hann det som tur var :-)

Kent och Hanna hjälpte till med att sätta upp partytältet, bord och stolar på gården. Mamma lagade en jättegod potatisgratäng i förväg kvällen innan, så man kunde värma dem i ugnen när de var dags. Hon gjorde även tårtbotten så det bara var att snöra på frukt och grädde när det var dags för efterrätt. Jag gjorde i ordning vitlöksbröd och sallad och de som kom tidigt till festen hjälpte mig att duka fint och tända ljus så det skulle vara klart när Andreas kom. Jag hade sagt till alla att vara där 17:30 och att Andreas skulle komma kring 18:00 så man kunde vara säker på att alla var på plats när han anlände till gården och fick se allt folk och hela överraskningen :-)

Tillslut klev han ur bilen på gården och såg ut att bli minst sagt överraskad av allt folk, han sa: Det här trodde jag aldrig! ..med ett stort leeende på läpparna :-P Jakob tog ton och vi sjöng Ja må han leva för honom :-) Wolf fanns också på plats för att välkomna husse som varit borta hela dagen. Han blev himla glad över att se Andreas :-)

Konseptet var att alla skulle ha med sig eget kött och egen dryck så bjöds det på resten. Det funkade jätte bra och det blev en stor gemenskap att grilla tillsammans :-) Jag hade ordnat ihop en annorlunda tipsrunda om allt folk som var på plats och deras namn stod som svarsalternativ. De skulle sedan tävla mot varandra i olika grejer. Det blev mycket lyckat och höjde stämningen :-)

Tusen tack till Mamma, Pappa och Gustav som hjälpte till med det mesta! Även tackt till alla andra som gjorde Andreas dag lyckad! :-) ..och himla glad är jag över att solen strålande hela dagen och kvällen!


Hmmm vad gömmer sig därunder ?!?! ;p


Lerduveskytte


Lunch på Max och ompyssling hos frissan :-)


Klättring i Falkträsket :-)



Golf :-)


Grillfesten på Andreas gård med vänner och famlij :-)





Lekarna :-)





Wolf och Cita fick uppmärksamhet av Johan :-)


Dagen efter: Andreas var bakis medan jag och Gugge plockade undan tält, grillar m.m. ;-)



Sist men inte minst en liten film från dagen efter hehe =)

GRATTIS!! =)

Idag fyller min älskade bror Andreas 30 bast! :-)
I eftermiddag blir det tårta hos honom.
Synd bara att Cita fortfarande löper och inte kan följa med in för att gratta honom..
Men du Andreas, medans Wolf är inne så får du komma utomhus sen så hon också får gratta dig, annars blir hon ledsen ;-P

 

Stort GRATTIS och hoppas din dag blir fin, solen skiner ju för fullt idag :-D

 



Omskolat - kanske sista gången

Nu fick gurkorna och tomaterna nya rymmliga krukor för sina rötter, jag trodde de skulle ha mycket rötter, men det var mycket mindre än va jag trodde, nu får de iaf sträcka ut ordentligt på dem. Haha och det börjar bli ont om plats i köket ;-P Fast inom en månad är de ute i växthuset.

Jag gillar att pilla med växter, tycker det är skitroligt.
Särskilt när man ser stora resultat :-)




Rescue Dawn

Rescue Dawn - Krigsdrama

Himla bra film med bra skådespelare, särskilt Duean i filmen. Han gör sin roll himla bra.
Jag tycker inte den var långdragen eller seg, utan mycket bra upplagd.
Den ger en en tankeställare, och man uppskattar det man har mer.
Mycket sevärd film helt enkelt!

Den får




Städat bil


Ja idag har jag städat min bil i flera timmar! Först dammsugit överallt, så nu får man leta för att hitta hundhåren som innan dammsugningen hade helt okuperat min bil hehe. Sen skurade jag golvmattorna med grönsåpa och damtorkade instrumenatpanelen med våtservetter så det doftar fräscht och gott. Sen var det dags för att skura sätena med ett sorts skum som jag köpte för över ett halvår sen hehe ;-P Det heter Sonax Xtreme Textil och Alcantararengöring. Jag kan verkligen rekommendera det medlet, fläckarna åker bort och bilen luktar fräscht och känns som ny igen, dessutom är det rätt enkelt att använda :-)




Haha det ser ut som min bil ska ut och flyga ;-)


Felix

Idag har en alldeles speciell katt fått somna in. Nämligen Sannas Felix.
Jag tände ett ljus för honom ikväll och skänkte tankarna till dig Sanna.
Jag vet själv att det är svårt att ta steget och bestämma sig för att avliva en kär vän.
Men det är starkt och mycket klokt att avsluta ett lidande omän det är ett smärtsamt beslut.
Jag vet att Felix får det bra i katthimlen, och att han redan fått träffa Kurt och Spackel där uppe ♥

Saknaden från dem lever kvar, men jag vet att de har det bra!




Toa projekt

De senaste dagarna har jag som sagt målat lite grejer. Ett litet projekt jag hållit på med. Det handlar om toan på övervåningen här i Frostkåge. Jag fick ett godkännande av min far att jag fick ge mig på att försöka snygga upp den lite :-) Min far som i vanliga fall brukar vara helt emot att gör om, haha allt är bäst som det är, allt ska vara gammalt och jag tror han är lite rädd att det kan bil fult. Mamma däremot behöver jag inte ens fråga om lov, för hon tycker nog allt förutom det som var blir bättre :-) Men den förändingen som jag gör är inte så stor, men tillräcklig för att det ska bli stor skillnad. Jag har målat lite grejer i vit halvblank lackfärg och idag skurade jag från golv till tak. Det finns fortfarande lite grejer att fixa till men imorn eller i övermorgon tror jag toan är helt klar :-)




Milen

Kände att Carmencita var redo för att springa milen idag, och så blev det. Jag invigde min cykeldator och den visade 1 mil och 300 meter :-) Solen sken men det var endå inte så varmt ute så jag tänkte att det skulle passa perfekt för henne att springa i det vädret. Hon var glad och höll ett bra tempo hela tiden. Jag hade henne för det mesta lös bredvid cykeln, hon är ju så lydig och det går faktiskt bättre så :-) Då ser jag lättare på henne när hon börjar bli trött osv. Fast vi tog det rätt lugnt, det tog 1 tim och 5 minuter. Men jag kan ju säga det att det var en slagen hjälte som la sig på gräsmattan när vi var hemma igen ;-)

Jag satt bara på bron och tittade på henne en lååång stund. Jag tänkte då att jag måste vara den lyckligaste människan på jorden som får ha henne som en stor del i mitt liv och att just jag får vara matte till en sån underbar hund ;-)

Jag älskar dig min Cita


Uppdatering om mina plantor

Har gjort älgfärsbiffar, målat lite småmöbler till toan på övervåningen och tränat Cita med att visa apporten i spår och även tränat en hel del klickerträning då och då :-)

Nyss tog jag tag i pappas tomater och gurkor, jag stöttade upp dem så de slipper hänga och se fula ut, de börjar ju bli rätt så tunga nu faktiskt. Blir snart att plantera dem i stora hinkar. Smultornen har tagit sig bra också, de som såg så klena ut från början. De har nu fått söta små blad :-) ..och tagetusarna har redan fått små blomknoppar :-D De burkar ju slå ut först av alla blommor, så ska bli kul å se dem slå ut i sina röd-gula siden blad :-) Älskar att se dem växa!

Gurka


Tomater


Smultron


Tagetus knoppar

Vilken mus?

Hörde ett gnagande ljud under diskbänken, en liten mus hade visst hamnat i råttfällan. Jag tog ut fällan och stod länge och kollade på den lilla musen, liksom inspekterade honom. Han hade stora pungkulor kom jag iallafall fram till. Ganska söt faktiskt, så jag gav honom lite ost, så som alltid folk gör i filmer. Han åt då upp ostsmulorna, så det måste ju stämma att möss gillar ost :-) Sen ställde jag ner buren på golvet och katterna mina fick också inspektera honom. De tyckte nog att han såg god ut. Så jag släppte ut musen utomhus på gräsmattan samtidigt som jag släppte ut katterna. Men konstigt nog så gick alla katter år var sitt håll och den lilla husmusen sprang under en stor gran. Jahapp, då va det roliga slut tänkte jag och gick in... kort därefter gick jag ut med Cita igen för att ta en hundpromenad. Då kom Panter från hett helt annat håll springandes med en mus i munnen. Skrämmande lik den jag just släppte ut, (fast alla möss ser väl likadana ut) jag hämtade såklart kameran och filmade när Panter knastrade i sig först öronen, sen nacken och sist hjärnan på musen. Jag sparar er den filmen, för den kanske inte skulle uppskattas som så trevlig för alla läsare ;-)

Nu kommer jag ju aldrig att få veta om det var den musen eller inte som Panter stoppade i sig. Hmm typiskt!




"



Saker och ting är som de bör när man inte vill, eller som man vill när de inte bör!



Tisdag 4 Maj

Idag vakna jag tidigt för att ta bilen till stan och träffa min coach en sista gång. Så vi har nu skrivit slutrapport som han ska skicka till arbetsförmedlingen. Ska då gå och återanmäla mig där på måndag. Det är alltid kul att träffa coachen men tråkigt att det var sista gången, för han är så himla trevlig :-) Får jag jobbet jag sökte sist i Pite så skulle han bjuda på en vinare, haha vi får väl se hur de blir med den saken :-P

I alla fall så gjorde jag därefter lite viktiga äreenden på stan som jag inte kan berätta om ännu. Men bland annat så köpte jag en ny  t-shirt till älskling, eftersom den han fick av mig innan blivit så ful efter massa tvättar. Den har tappat formen och sömmar har gått upp. Dålig kvalité med andra ord!! Fast den köptes ju på Maxi så vad kunde jag förvänta mig egentligen. Denna är nu köpt på hm, så den ska väl hålla bättre hoppas jag :-) Dessutom är den snyggare. Jag hoppas han blir nöjd med den, så jag får snöra bort den andra ;-) Är ju inte så lätt att köpa kläder till nån annan..

Solen skiner och nu i eftermiddag ska jag följa med brorsan och vaccinera Wolfisen, tänk att han på fredag redan är ett år :-) Lillpojken!

Wolf när han ganska nyligt kommit till Norrland förra sommaren :-)

Första springturen 2010




Det blev inte att inviga cykeldatorn idag som det var tänkt.

Utan det blev något ännu bättre!! Jag blev hurtig och sprang första springturen år 2010 :-) Cita tycker det är så kul när matte springer bredvid henne istället för att cykla. För Cita blir det som en enda stor lek :-) Dessutom springer vi i samma takt så det är toppen! Kändes mycket skönt och uppfriskande :-D Solen sken och jag kommer nog ha träningsvärk i benen imorn! Jag börjar lågt för att öka för varje springtur. Så idag blev det 30 minuters powerwalk och 15 minuters springande. Nästa gång ökar jag det sistnämnda :-) Målet är att få bättre kondition. Haha och det målet kan ju inte vara så svårt eftersom min kondition inte kan bli så mycket sämre än vad den redan är ;-P

På vägen hem så var en gamal klasskompis Johanna Lindholm ute på hennes föräldrars gård, så jag stannade för att säga hej. Deras hund hade fått 11 valpar nyligt så jag fick gosa lite med dem :-) 11 stycken lurvtussar!!! Mys*

Hundträning

Hunnit träna min fina löptik en timma nu på förmiddagen. Lydnad blandat med agility och lek. Älskar att man kan träna på gräsmattan och solen skiner!! :-D I eftermiddag ska vi ta en cykeltur också.. måste ju inviga min cykeldator som älskling installerade igår :-) Kommer bli kul att kunna se aktuell hastighet, total distans, maxhastighet, snitthastighet, kilometer :-) Det blir toppen! Nu kommer jag kunna hålla bättre koll på Carmencitas motion.

En hel vecka med Sessan =)

Ja nu har en vecka passerat fortare än jag kunnat blinka. Jag har varit hundvakt åt Sessan en liten smålandstövarvalp som mina svärföräldrar äger. De har varit utomlands och tillfrågade då mig som hundvakt. Jag har hunnit bli himla kär i henne och hoppas verkligen att de kommer hinna arbeta mycket med henne nu och i framtiden så hon blir en bra jakthund. Jag tror hon kommer göra Stefan och Berit mycket stolta inom jaktlyckan, jag tror på henne! Lilla söta Sessan

Hur som helst så har hon sköt sig superbra här med mig och Carmencita i Frostkåge. Jag började med att klippa klorna på henne sen var det bara bus och bus och mera bus hela första dagen. Vi har tränat koppelträning och sitt & ligg. Sen förstås lite vardagslydnad, så som att hon måste sitta för att jag ska kunna ta på och av henne kopplet och att man inte får rusa till varken matskål eller ut genom dörren förns jag sagt varsågod. Hon lyssnar himla bra och är snabblärd, percis som alla valpar är :-) Jag tycker också att hon är en väldigt kul hund att arbeta med. Hon ger så mycket :-)

Jag fick låna brorsans valpbur som han hade till Wolf i när han var liten. Hon kände sig verkligen trygg och hemma i den direkt och jag tvingade aldrig henne in i den, utan hon fick ta första steget själv. Hon förstod fort att det var hennes plats så när hon var trött gick hon la sig i den. Tror det var en bra lösning på natten eftersom min älskade schäfertik löper just nu och därför kan var lite ilsk och egenyttig om sina grejer. Då kunde jag sova tryggt och veta att de inte kunde ryka ihop p.g.a nått sånt under natten :-)

Under den här veckan har Sessan dessutom fått mycket miljöträning. Hon har träffat mycket nytt folk, nya hundar, katter och faktiskt en mus.. så kolla in videoklippet :-) ..och framförallt många nya miljöer. Vilket resulterat i en trött valp på kvällarna :-)

Jag har bara njutit av att få förtroeendet att ta han om detta lilla busfrö och här bjuder jag på lite snygga bilder på henne och en film från veckan, där hon tar sitt första byte.





Sessan i den trygga buren :-)


En snygg hund


Tar sig en funderare


Shäferhanen Wolf och Sessan busar för fullt


I en av många skogar hon fick bekanta sig lite med vid Skellefteå


Vi tre på valborgsmässoaftonen :-)

Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief

Nja!!! Om jag ska vara helt ärlig så var den inte ett dugg sevärd!
Den var väääldigt förutsägbar och det fanns många fel i filmen.
Den kändes väldigt töntig stundvis. Den sög faktiskt men det är ju bara min åsikt!

 

Den får

 




Valborgsmässoafton

..tillbringades i stugan med gugge och familj. Vi köpte hem kinamat som brorsan bjöd på sen åt vi kex och ost till talang. Därefter var det dags för att tända brasan, som tillslut tog sig men kvistarna var sura. Vi grilla korv och hade trevligt! :-)

Här kommer lite bilder och en filmsnutt på vår brasa.






Helgen med ♥

Oj, nu har helgen sprungit förbi mig och imorn är det redan måndag igen :-( Älskling kom hit i torsdags kväll och åkte hem nu ikväll. Med sig tog han Sessan som jag nu haft i en veckas tid (skriver ett separat inlägg om hennes tid här senare). Det har varit en jobbig men trevlig helg. Känslorna har svajat och humöret likaså. Men är glad att det mesta löst sig. Nu ses jag och Gugge inte förns 2 veckor igen. Känns fruktansvärt jobbigt varje gång man ska säga hej då till varandra och man vet att det dröjer ett tag tills man ses igen. Men vi börjar ju bli proffs på distansförhållande nu. Eller?!??! Är bara sååå fruktansvärt less på det!!!!


Jag och Carmencita sommaren 2009

Satans skit!!

Vi får inte lägenheten förns den första juni lika fullt!!
Vi som hade hoppats på den 1 maj, men renoveringen på deras fuck'n badrum går på tok för segt!
Men hon (Annelie) som vi ska ta över lägenheten från, hon är så grymt trevlig att prata med i tele så det jämnade ut sig.. Jag får helt enkelt börja om en nedräkning på 30 dagar :-(
HATAR att vänta!

Den som väntar på nå gott, väntar ALLTID för länge!!!


RSS 2.0