En glad överraskning ♥


Idag sålde jag min diskmaskin för 3000 kr. Det var himla skönt att få bli av med den. Det är de nya ägarna på vår gamla lägenhet som har köpt den, så den får bo kvar här ett tag till.

Ja mitt blggande har som lagts på hyllan lite nu när jag håller på flytta. Men den 1 dec får jag internet i lägenheten igen. Har mycket nya bilder som jag kommer lägga upp då!

Idag hämtade jag ut ett mystiskt paket som jag inte viste vem det var ifrån. Det visade sig vara från min underbara vän Joahanna Roos, som jag känt sen blöjåldern ♥ Fatta lycklig jag blev när jag läste kortet och upptäckte att du skickat en styrkande hälsning tillsammans med choklad! Tack så enormt mycket! Det där behövde jag verkligen! Jag kommer mysa ner mig i sofffan ikväll tillsammans med chokladen och tänka på er där borta i Ersmark.. du visade verkligen att du tänker och finns för mig, fastän vi bor långt ifrån varandra ♥ Det var nästan så jag fick hålla tillbaka tårarna.. tack!

Tänk att nått sånt litet kan göra en så enormt glad!






Jobbigt att ta sig igenom..



Tror fan det bara finns en person på denna runda jord
som förstår mig och vet hur jag känner just nu!
Tack för att du bryr dig och finns för mig! Det är guld värt!


Vardagen

Ja den nya lägenheten rullar på... Jag har fortfarande lite grejer kvar att göra. Ska sätta upp lite på väggarna och nån lampa som ska upp i taken här och där.. ganska mörkt utan belysning. Men tror jag måste be någon om hjälp för att klara av det själv.. Är ju lite bökigt :-(

Jag har börjar min första dag idag på färdtjänst och taxiförarutbildningen. Shit det verkar ganska svårt men vi får väl se, jag ska banne mig ta mig igenom de här 8 veckorna :-) Jobb Jobb Jobb!!!

Här bygger jag ihop bokhyllan, när jag äntligen hittade skruvarna till den :-)



Nu ska jag börja rulla mot öjebyn för att träna med Erika.
Ska pressa mina stackars små muskler :-)



Typ flyttar klart!


Ja nu har jag inte alls mycket grejer kvar att flytta till min nya lägenhet. Hunnit sova där två nätter nu och det har gått bra! Idag ska katterna få flytta också, så jag och Cita ska mysa med dem hela kvällen ;-D Dricka lite vin och bara fredagsmysa!! Kommer bli hur mysigt som helst!

Mamma har varit här hos i mi några dagar. Det har varit himla trevligt och är alltid kul när hon kommer på besök :-) Nu fick hon se min nya lägenhet också, hon tyckte den var fin :-) Tack mamma, för de här dagarna :-)

Jag ska utbilda mig till färdtjänst och taxiförare



Shit!! Jag kom med i utbildningen... Yeeeeeeiiiieee!!!
Jag blev en av de där 5 av de 12 som sökte :-) Oj vad skönt att äntligen få bli något!!!!
Jag ska nu alltså plugga från och med måndag i 8 gratis intesiva veckor framåt. 5 gånger i veckan med 8 timmar per dag! Går allt som det ska så är jag klar med utbildningen den 16 januari :-) Ska bli skönt att få vara sysselsatt ett tag, och förhoppningsvis så leder det till jobb. Jag har ju kontakt med PiteTaxi så vi får se vad som sker. Att köra taxi resten av mitt liv är ju inte det jag strävar efter men att köra i några år och jobba extra för att tjäna pengar och slippa leva på a-kassa, det är mitt mål! Sen tror jag faktiskt att jag skulle passa som taxichuafför. Det är ett socialt arbete som är mycket serviceinriktat och köra bil gillar jag ju.

Då vet ni!


Det tuffa i livet



Lyckan kommer, lyckan går!

Livet är inte alltid en dans på rosor.
Det kommer riktigt tunga och tuffa tider i allas liv som man måste ta sig igenom. Med eller utan smärta och tårar. Vissa skriker, vissa gråter, vissa håller det inne. Vi är alla olika och måste lära oss själva att hantera det tunga och jobbiga. Jag har inte riktig hittat mig själv ännu, men jag är på god väg. Jag har satt en gräns, en varningssingnal.. när jag når den så är det bäst att ändra tankarna, för att ens kunna fortsätta. Jag gör det genom att umgås med folk och mina djur så mycket som möjligt..

Livet är inte en dans på rosor, har aldrig varit, och kommer aldrig att bli!!!


Intervju

Jag idag var jag till Lule och träffade Sanna en stund på stan, vi käka på Max och gick runt och pratade :-) Sen bar det av till af i Luleå, där blev jag informerad mer om taxiutbildning och yrket och även intervjuad. Intervjun gick hyffsat tycker jag, men svårt att säga nått. Vi var 12 stycken och det finns 6platser, en är redan tillsatt så finns kvar 5 platser, så får väl se om jag är en av de där som får en gratis utbildning till färdtjänst och taxischaufför :-) Hoppas på det, men det kommer i så fall bli ganska så tufft och mycket pluggande!

Bjuder på en bild på Clara Mirakel när hon var
groggy efter steriliseringen för ett tag sen.
HAHA!!!

Helgen


Ja igår åkte jag till Froskåge, till mor och far. Jag lånade mammas syrum och sydde in en arbetsjacka som är för stor i axlarna till My, så nu ska den nog passa bättre :-) Mamma bjöd på god kalkon, hasselbakspotatis och beaniessås. Till det drack jag och mamma var sitt glas rött. Blev några till glas under kvällen också. Vi prata såg tv och bara umgicks. Ganska mysigt faktiskt!
Söndagen och farsdag! Jag började med att packa bilen full med lite möbler, brorsan var snäll och hjälpte till. Sen laga jag Jonas favoritbyxor som hade hål i sig lite överallt, så nu är de hela :-) Sen passade jag på att laga ett par av mina byxor också som hade en litet hål i knät. Det är som kul att sy och dona på, det är som rofyllt på någe sätt. När jag väl skaffar hus långt fram i tiden så skulle jag vilja ha ett eget syrum precis som mamma har :-) I hennes syrum finns typ allt man kan tänkas behöva!
Sen blev det att käka kalkon igen, shit så gott det var! Mmmm :-) Jag hade bakat en tårta som vi sen åt till efterrätt tillsammans med kaffe. Pappa fick lite farsdagspresenter och det var som en lugn dag.

Nu sitter jag här och ska strax bege mig till nya lägenheten, som just nu ser ut som ett bombnedslag med lådor och möbler utspritt överallt. Ska sova där för första gången inatt.. imorn bär det av till intervjun. Hoppas det kommer gå bra!






Jobbigt!


Fan imorn går det stora flyttlasset!!!
Vet inte om det känns bra eller dåligt, det är nog blandade känslor.
Har lyssant på musik hela dagen, medans jag packat lådor och skruvat isär möbler.
Gugge hjälpte till med soffan, takfläkten och badrumskåpet.

Det ända positiva idag är att jag fått veta att jag ska till Lule på måndag och bli informerade mer om taxiföraryrket och bil intervjuad.. så då får vi se om jag får gå gratis taxiförarutbildning lr inte?! Hoppas verkligen på det, då är jag ju sysselsatt i några veckor med pluggande och ett jobb är ju alltid ett jobb!


Hundbus


Varit och busat med lille valpen Swinto ikväll, oj så söt han är ;-D Cita tycker han är lite väl ung och barnslig ännu med sina ynka 13 veckor. Men det löser sig nog när han blir lite äldre, som med alla andra valpar hon träffat. Swintos matte Victoria bjöd på kladdkaka och kaffe.. Oj så himla fint det satt i kistan! :-)




Drömmar


Drömde en himla konstig dröm inatt som typ blandade sig men en dröm jag drömt för jätte länge sen. Skit jobbigt att drömmar som man inte vill drömma (mardrömmar) de känns jätte långa.. och drömmar som man vill fortsätta drömma dom slutar när de är som bäst!

Ändå ganska okej dag. Varit ca -10 grader hela dagen, ganska skönt promenadväder faktiskt.

Tror det blir en tidig natt för mig, måste samla ihop sovtimmar!!
känner mig ganska sliten och trött..

Förbannat bra låt ! ! !



Irriterad dag



Idag har jag varit så sjukt irriterad..
men för hoppningsvis så tar ju ut mina irritationer på träningen ikväll :-)
Ikväll blir det alltså träning, men denna gång ska en instruktör gå igenom träningen för mig så jag inte tränar fel. Är ju ganska viktigt att göra rätt, så man inte sliter ut sig istället för att bygga upp en. Men det ska bli kul! Jag ska fråga en massa och säkert lär jag mig nya saker.

Idag har jag flytt packat ännu mer och snart ska jag och Cita bege oss till nya lägenheten, ska sätta upp lite lampor så man ser vad man gör där. Kanske blir att jag hänger upp gardiner i köket också, om de passar för längden :-) Gardiner gör ju stor skillnad på mysfaktorn.


Gugge ska få låna hans syrras tv till hans nya lägenhet, (den vi använde just nu) för hon har ju precis ryckt in i lumpen och behöver den inte. Så då ska jag få låna Gugges gamla tv, för den är ju betydligt större än den jag har i Frostkåge. Det var himla snällt av han :-)

Nu - ut på promenad med cita! ;-)


Helgen

Ja den här helgen har varit händelserik.

I fredags så var jag nykter på ett korvparty, sedan agerade jag fyllechaufför till öjebyn, fulla bilen med folk, gode lättförtjänta pengar ;-) Killen som satt fram gav mig en rulle med hundralappar, och sa att jag inte fick räkna dem förns han gått ut och stängt dörren. Men när han säger så, så är det ju klart att man blir nyfiken och börjar räkna dem. 5 st hundralappar!!!! för en sväng från pite till öjebyn??!! Jag sa att jag inte kunde ta emot pengarna, men han sa bara tack för skjutsen och stängde sedan dörren. Jag minnst inte ens vad killen hette?! :-P Sen var jag gode sugen på att gå coh se Itchy Daze som spelade på krogen, men ingen annan var sugen så jag skippa det, åkte hem och tog mig en öl, och somnade sedan i min sköna säng, med min underbara hund!

 

I Lördags åkte jag till Lule. Jag och Niklas försökte hjälpta My och Angelica sätta upp deras nyköpta vardagsrumslampa, men de sket sig.. haha den gick inte sätta upp. Störande, men dom löser det nog i veckan :-) Sen börja vi dricka alkhol och gjorde oss fina, vi laga käk tsm. Tacos stod på menyn :-P Det blev supergott, och vi satt och surrade. Sen kom Simon, Kerstin och Malin. Trevligt att träffa lite nytt folk. Sen åkte jägern fram och jag bjöd laget runt tills den var slut. Vi blev onyktra och hade himla trevligt. Vi körde charader också haha, de är ju skoj ibland. Sen blev klockan så mkt så vi tänkte dra ut på All Star, men kön var LÅÅÅÅNG!! Så vi gick på Heroes istället, men det stället var som litet.. så efter ölen var uppdrucken där så begav vi hos till Corner tror jag det hette. Där bjöd jag My och Niklas på var sin :-) Klockan sprang iväg, och hem fick vi oss. Trevlig kväll, det här behövde jag verkligen! Tack ;-D


I söndags var vi alla lite bakis. Men det är ju sånt man får ta när man röjer på. När jag kände mig piggare och hade duschat så drog jag till Öjebyn, där jag lämnat Cita. Det bästa är att jag vetat att hon haft det bra med den hon varit med :-) Så jag bjussa på pizza till hundvakten och surrade en stund. Sen hem och sova!


Charader :-)



Sköna brudar!



Polis, polis potatisgris :-)
Nämen en trevlig polis faktiskt!

Sötisarna ;-D


För dig Peter



Köpte ett ljus idag med brinntid på 60 timmar.
Jag vet att det inte är alla helgons dag förns imorgon,
men jag har nu tänt ljuset ute i min höstkruka.
Så det får vara tänt för dig hela helgen.






Jag tänker och saknar dig brorsan, hoppas du har det bra..


Min älskade vän ♥


Jag är så lycklig över att jag och cita hittade varandra.
Det är mycket min polare Maitos förtjänst, som presenterade oss :-)
Hon har så himla fin personlighet och är en alldeles underbar famlijemedlem!

Älskar denna tös så enormt mycket!


Vem kommer få våran lägenhet ?!


Idag har det varit ett ungt par här och kollat på vår lägenhet.
De fastnade för den och de hoppades på att de skulle få den,
men det går ju efter ett kösystem och dom hade tyvärr kö nr 5..
men jag håller tummarna på att de får den! :-)
För de verkade så trevliga och kunde ta den tidigare, så vi slipper betala dubbel hyra.
Dessutom verkade de intresserade av att köpa av mig diskmaskinen, vilket är ett stort +.

Kl 14.00 idag ska det komma nån mer och kolla på lägenheten,
så då får man se hur de ligger till i kön.

Våran lägenhet är ju himla fin så tror inte de blir nå problem att få iväg den:-)
Kommer sakna den lite.





Tränat



Ja träningen gick bra ikväll med Erika. Tog i lite mer på vikterna idag än i måndags. Så nu lär jag ju känna mer träningsvärk än sist, på nån dag.. men det är ju bara skönt! :-)

Rastat Cita för kvällen!

Nyduschad !

Nästan, kanske ordnat flytthjälp, får se imorn !

Tar mig nu ett glas rött och lyssnar på skön musik !


Ha de king, tjingeling !



Så här ligger det till med mig och Gustav


Ja det är ingen hemlighet längre att jag och Gustav ska flytta ifrån varandra.
Vi var tillsammans i 4år och 7 månader. En bra tid som vi båda lärt oss mycket av.
Vi har fått var sin lägenhet och jag håller på att packa kartonger för fullt på dagarna.
Det kommer bli tufft med ekonomin men jag ska banne mig klara det!
Jag tycker verkligen om Gustav han är en jävligt fin människa och
det är himla tråkigt men blir bäst så här, eftersom vi bråkat så mycket på sistone.
Vi är inte ovänner, och det är det viktigaste tycker jag.
Vi behöver helt enkelt tid för oss själva.


Det jag ska fokusera mest på just nu är:

Att flytta klart! All frivillig hjälp mottages tacksamt!?
Jag bjuder på middag till alla som kan, ids och orkar hjälpa mig?????

Det blev som sagt ingen frisörutbildning för min del, vilket är väldigt tråkigt :-(
Det blev krångel med lånet, så jag får kanske söka nästa år om min ekonomi är bättre.
Jag måste skaffa mig ett fuck'n JOBB!!! Helst igår!! ..hoppas fortfarande på gratis taxiutbildning via arbetsförmedlingen! Men söker jobb utöver det. Om jag kommer med i utbildningen så börjar den redan i november och håller på i 8 intensiva veckor. Har kontakt med PiteTaxi, och de tyckte jag lät mycket intressant och ville jag skulle höra av mig om jag får börja utbildningen. Vilket kändes positivt.

Det jag även ska fokusera på är min vänner, mina djur och min träning.


Ja nu vet ni läget och slipper undra en massa eller sprida falska rykten..





Morgonmys på soffan


Annika Tideman, Panter, och Clara Mirakel!



Älskar dessa fantastiska varelser.
Ibland går de mig på nerverna, men oftast är dom
de underbaraste socialaste vännerna i hela världen.
De lyser upp min vardag :-)


Börjat träna på gym


Ja igår började jag och Erika träna på gym.
Den 8 nov ska jag få en gratis timma med en instruktör som visar
hur jag bäst tränar med alla maskiner och hur jag bäst når mina mål.
Målen är att få bättre kondition och bättre styrka såklart :-)
Men främst att kunna må bättre inombords!

Så nu ska vi träna på gym två gånger i veckan i ett halvår frammåt!
Känns bra att ha kommit igång med träning nu.

Man mår bra efter ett träningspass :-)


Säljer nu våran sängavel



http://www.blocket.se/pitea/Sangavel_30456697.htm?ca=1_11&w=0



Beslutsångest


Ska jag sälja mitt akvarium + fiskar + alla tillbehör på blocket.se,
eller ska jag ha kvar det??????

Jag gillar verkligen fiskarna och tycker det är väldigt fint med ett akvarium,
Men blir ju jobbigt att flytta det och skulle behöva pengarna..

Vad tycker ni?




RSS 2.0