Skaffat valp

Nej jag har inte skaffat valp, men Gugges föräldrar har. En ny liten smålandstövare. En tik på ca 12 veckor, vid namn Sessan. De har länge pratat om att de ville ha ett nytt tillskott i familjen men det blev aldrig av. Men nu så slog de till. Hon verkar mega söt och busig precis som en valp ska vara. Jag tror hon kommer trivas tillsammans med Egon.

Här bjuder jag på en liten film på dem, som Gugge filmat..
och av nån konstig anledning måste han alltid vrida kameran ett kvarts varv när han filmar =)


Shiit

FUCK!!!! Min doppvärmare i akvariumet har helt plötsligt bara slutat fungera!

Jag får prata med djuraffären idag när jag endå ska till stan på årsmöte med Skellefteås kattklubb, Solkatten. Ahhhh vill bara inte att mina praktbotier ska få vita pricksjukan, som de lätt kan få om de har för kallt vatten =(

Ajja nu ska jag göra mig i ordning.

Ont!

Ursch, nu är det andra dagen jag har gode ont i den vänstra, undre tandraden. Jag har nämligen en visdomstand långt där bak som trycker på och halverst har tittar fram.. Tur att det finns Alvedon som hjälper en =)


Bild tagen från google.se

Promenad med brorsan och hundarna

Nyss kommit in från en något jobbig, men välbehövlig promenad med Andreas & Wolf.. och Cita såklart =) 1,5 timmes promenerande. Hade det varit nyplogat så hade det ju underlättat såklart. Att komma hem var nog det bästa med hela promenaden haha =P Känslan att att man varit duktig är på topp! Man blir piggare och gladare av att röra på sig =D Cita ligger nu avsmullen i sin säng och snarkar så sött. Längtar till sommarens lång promenader, de är 10 gånger härligare.

Näe nu ska jag slå en pling till min älskade där borta i Nybyn. Sen blir det att steka köttfärsbiffar =)



Lördag

Panter har börjat vela vara ute nu när det inte är så kallt längre. Faktiskt så tog han en liten näbbmus igår. Andreas filmade det hela, så jag kanske lägger upp filmen sen =) De andra två katterna, Annika och Clara vill inte alls ut. De tror väl fortfarande att det är svinkallt så de ids inte ens gå till dörrn och titta ut. Panter han är vid dörren så fort man vaknat på morgonen och jamar och vill ut =)

Idag ska vi kanske gå en låång promenad med Andreas & Wolf. Det är ju bara kring -10 grader ute nu. Fast det snöar en hel del, så vi få väl la se om vi tar oss fram =D

Här bjuder jag på en film på Cita, Andreas och Wolf.
Cita är egenyttig om Andreas.
Wolf vill leka med henne, men Cita vill inte leka med honom haha =)
Hoppas det är okej Andreas att jag la upp den här =P ?!



Fredag

Ja, så vad händer denna fredagskväll då.

Gugge ska till Nybyn och lägga snaror i skogen och träffa den nya smålandsstövartiken, Sessan. Så honom blir det bara att träffa i mobilvärlden denna helg. Jag håller på att tvätta för fullt just nu, så det lär väl bli nån tvätt till. Fredagen måste ju avrundas med lite fredagsmys som de flesta fredagarna gör nu för tiden. Jag ska nog sprätta en eller två kylda Lapin Kulta och se Let´s Dance och Solsidan som är så jävla rolig =D Kanske blir det en sväng på Frostkågekiosken för att köpa cheese crunzers och trösta sig över att vi inte fick lyan. Får helt enkelt hoppas på att det dyker upp en lika fin lägenhet snart igen. Japp så får det bli =)

Trevlig fredag allihopa, vi ses!




FAN FAN FAN!!!!

Aldrig när något känns super bra och jag verkligen vill någonting, blir det så. Aldrig kan något bra hända mig!

Vi skulle få veta idag om vi fått en lägenhet som vi tackat ja på i Piteå. Vi fastnade verkligen för den och för mig var det nästan kärlek vid första ögonkastet. Men på hemsidan stod det att äreendet behandlas, men jag kunde inte hålla mig och ringde den trevliga kvinnan som bor i lägenheten just nu och som ska flytta ut. Vega heter hon. Jag frågade henne om någon annan tittat på lägenheten, och hon sa att det har ingen. Och hon blev glad att vi hade tackat ja och hade undrat det tidigare. Hon sa att det var kul, och att vi skulle höras senare om hur vi skulle göra med datum på inflytten osv. För att hon skulle gärna kunna tänka sig att flytta ut tidigare eftersom hon redan hade en lägenhet som väntade på henne. Jag blev jätte glad och glädjeruset forsade genom kroppen när vi avslutade samtalet. Jag skuttade omkring och var så lycklig!!!!

Kort därefter ringde Vega upp igen och meddelade att hon var lite chockad. För pitebo ringde henne kort efter att jag pratat med henne och sa att det är en kvinna från södra sverige som tackat ja, men som inte hade möjlighet att se på lägenheten innan, utan hade gått efter hur den var beskriven i ord för henne. Vega sa att hon var ledsen för det kändes som att det var vi som skulle bo där, men hon sa att det har ju funnits personer som tackat nej, efter att de tackat ja också, så än fanns det hopp.

Jag kände mig glad att hon ringde och berättade det, eftersom hon inte har skyldighet att göra det. Men endå så blev jag då jävla ledsen. All glädje krympte och blev till ångest på bara nån sekund. VARFÖR skulle jag ta ut glädjen i förskott innan jag fått det bekräftat. Tidigare har jag sagt till Gustav och flera andra att man ska inte hoppas på för mkt och ta ut något i förskott. Nu var det precis det jag gjorde!!!

VARFÖR I HELA FRIDEN GJORDA JAG DET!!!!! ='(

Det är inte meningen att vi ska få bo i en sån fin lägenhet med ett sånt fint läge helt enkelt ='(

Inatt

Nu gäller det! Inatt får vi veta det.. inatt får vi veta om det blir =) eller =(.
Jag hoppas, hoppas, hoppas innerligt!!!

Vi får väl se om jag lyckas somna eller inte..
Men godnatt i alla fall, hörs imorn =)

Paniken kryper fram!

PANIIIIK!! Skulle detta hända mitt älskade akvarium vet jag inte vad jag skulle göra!!!


Matte är tråkigt..

Plågade stackars bilen min till stan idag för att sitta och räkna matte med klassen. Jag får jätte bra hjälp av läraren Linda, som min coach Magnus tipsade mig om. Idag gjorde jag klar inlämningsuppgiften som ska in på fredag och började även räkna på nästa inlämningsuppgift. Jag ska verkligen försöka hinna klart matten innan mars månad tar slut. Jag har satt upp det som ett mål. Om jag får mycket hjälp av Linda när jag kör fast så ska det nog inte bli några problem.

Det är ju uppehåll i jägarexamenskursen nu så då får jag lägga mer energi på matten.

Näe nu ska jag maila min inlämningsuppgift till min andre lärare uppe i Arjeplog, eller vart fan hon nu bodde =/


Måndag

Pappa ringde igår ikväll och tyckte jag skulle stanna i Pite över natten och köra hem när det var ljust och inte drev så mkt snö istället. Så det blev så jag stannade över natten hos Gustav. Jag känner också att det är gode mycket skönare att köra när det är ljust ute =) Vi såg film och skrattade. Det var mysigt och vi behövde nog lite ensamtid med varandra.

Men nu är jag hemma. Vi kollade på lägenheterna iaf och det var en av dem som vi fastnade för så vi får se hur det blir med den saken =) Längtar som FAN tills vi flyttar ihop igen. Då blir det mer ensamtid med varandra, som vi inte precis fått mycket av den senaste tiden =(

Idag blir det iaf att ta det lugnt och plugga lite matte.


Vi i Thailand januari 2008

Lägenhet

Idag bär det av mot Piteå en snabbis. Ska kolla på tre olika lägenheter och kanske framtida hem. Vi får se, man kan ju alltid hoppas. Det är en 2:a och två 3:or som ska kollas. 2:an blir ledig redan 15 mars och de andra två den 1 Juni.

Kanske blir man Pitebo igen ?! =)




Upp o Ner

Livet är som en berg och dalbana,
man vet aldrig hur det kommer gå,
det är kanske det som är så spännande =)



Vill ut på tävlingsbanan

Hoppas verkligen att den där agillity fortsättningskursen blir av nån gång så man kan få börja tävla med Cita. Den skulle egentligen bli av i slutet av sommaren 2009 men blev flyttat pga sjukdom. Troligtvis nöffnöff sjukan. Men vi får väl se om de får tummen ur arslet nån gång i vår. Skulle vara kul att få hinna med en tävling i sommar iaf. *Hoppas innerligt* =)


Bild tagen i Frostkåge

Handsfree bälte

Gugge är på firmafest på Pite havsbad med Pite Energi, fubbit =/ Men jag har haft mysigt och trevligt hemma hos min snälle bror Andreas tillsammans med mamma =) Jag och Andreas åkte först till solbacken för att kika in på ArkenZoo en snabbis och köpa var sitt hands-free bälte till våra hundar. De har kampanj nu så vi passade på, (Ord.pris: 379kr. Nu: 198kr) Jag ska nog inte börja använda mitt förns då vägarna är fria från is och snö, då man kan bröja jogga med Cita. För i sommar då jädrar är det kondisen som ska UPP UPP UPP =D
Nåväl vi köpte ingredienser till en god sallad som vi gjorde och såg sedan Lets Dance och serien Solsidan.. som för övrigt är en JÄDRIGT bra svensk serie, garvar varenda gång =)


Kvinnliga företagare

Oj vad de här dagarna har gått fort! Jag har haft trevligt med intressanta, roliga och fängslande föreläsningar från flera olika kvinnliga företagare. Det har verkligen varit dagar att ta åt sig mkt info och jag har blivit peppad till tusen!

Jag har tydliga mål med mig själv inom mina snara framtid. Så jag hoppas verkligen att jag når de målen och det ska bli en ren fröjd att få bocka av dem en efter en. Att lägga upp mål åt en själv är inte så jädra dum idé. För er som inte vet så har ju alltså jag tänkt starta ett eget företag. Målet är innan jag fyllt 25 år eftersom då får jag 6 månaders starta eget bidrag. Affärsidén är så gott som klar, men mer säger jag inte. Dels för att jag inte vill att någon ska sno min affärsidé såklart, och dels för att folk inte bemött mig med så mycket tro och stöd när jag berättat om min dröm för dem. Inga namn nämna. Min affärsidé är min dröm och jag tror på mig själv.

Jag vill.

Jag kan.

Jag ska.

Vägen är krokig men jag ska visa er!




Tjejer på väg

Nu blir det att pröva fara en sväng med sparken och Cita =) Sen ska hon få vara med mormor och morfar. För matte drar mot Piteå havsbad med gratis buss, och gratis fika på bussen. Gratis lunch på hotellet. Konferens. Föreläsningar om att starta eget och olika företags erfarenheter m.fl. Roliga aktiviteter. Underhållning. Övernattning för halva priset. Hotellfrukost. Gratis lunch. Jaaa visst är det härligt när saker och ting är gratis??! :D Det är just "Tjejer på väg" som ordnar allt.

Jag hoppas det kommer bli trevligt och att det är många trevliga tjejer med på resan =)



Klippt mig

Jag ville ha förändring så jag bokade faktiskt en tid hos en frisör i Piteå. Så i måndags var det dags. Det händer ju inte så ofta, faktiskt 3 eller 4 gången i mitt liv nu :) Men jag är MER än nöjd.. Jag är jätte nöjd!! Vilket jag inte riktigt blivit de andra gångerna. Kan nog hända jag klipper mig där fler gånger. Ja också gjorde jag slingor i håret också.

Före


Efter



The Wolfman

The wolfman - Skräck

Tycker filmen var rätt hyfsad endå. den var inte så overkligt gjord som man kunde tro innan man sett den. Jag blev helt klart rädd ett antal gånger och nöp stackars Gustav hårt då och då i både benet och handen.
Lite adrenalinkick faktiskt.

Den får



Alla ♥ dag

Fick ett par super tjusiga blommor av min älskade karl Jag har aldrig tidigare fått så fina blommor så det värmde verkligen i mitt hjärta. De är så himla fina med röda och vita blommor ;) Jag älskar att få blommor! De pryder mitt rum så fint. Jag kan titta på dem flera gånger per dag, det första jag ser och det sista jag ser när jag går och lägger mig, blir lika glad varje gång. Längtar tills vi kan flytta ihop jag och Gustav, det tar på krafterna att vara särbos när man bott ihop så länge tidigare. Saknar honom verkligen!!!




Vi lagade mat tillsammans, älgkalvsfilé, hasselbakspotatis, pepparsås, en god sallad och grovt grekiskt lantbröd. Hur smarrigt som helst, blev så proppmätt så vi inte orkade efterrätten, som bestod av var sin stor krämbulle :P Middagen var jätte mysig och trevlig. När vi vilat våra magar så bar det av in mot piteå för att se bio - The wolfman :D

Eftersom jag och Gustav inte kunnat fira 2007 & 2008 alla hjärtans dag så var det skönt att ta igen lite som man missat. Är riktigt glad och nöjd över helgen!! 
Citsa var såklart också med på ett hörn ;)





Erland 90 år

I lördags bar det av mot Gustavs farmor och farfar för att fira att Erland blivit 90 år. Alla deras barn var samlade förutom en dotter som befinner sig i Afrika just nu. Jag trodde det skulle bli en lugn kväll med kaffe och tårta men så var inte fallet. Det börjades med en välkommstdrink, där jag erbjöd mig att vara chafför, så Gustav fick dricka välkommstdrink, några öl, några shots. Ja jag höll tillslut inte koll på vad han drack eller inte drack. Men vi hade iaf trevligt och det var super god mat som det bjöds på, med tårta till efterrätt :)

Jag satt och tänkte på en skillnad mellan min och Gugges famlij/släkt.. Min träffas mkt mer sällan ihop och hittar på något, ju för sig så har ju alla 50 års fester varit för länge sen både på mammas och pappas sida. Men jag skulle nog säga att min famlij/släkt är lite torr och tråkig när det gäller träffar med varandra. När man träffar Gustavs så är det alltid mycket skratt och skämt och alla har ett leende på läpparna. Helt enkelt en helt annan stämmning. Det är nog för mycket intriger i min dokusåpa familj :P Men jag gillar den endå!



Första utställningen 2010

Japp i lördags steg man upp kl 3.00 för att rasta Cita, äta frukost och sätta sig i bilen för att köra mot Jokkmokk ridhus där det var nationell SBK- utställning. Det kändes drygt att köra men sällskapet i bilen höll mig vaken, Gustav, Andreas och Alexandra.

Wolf skulle ställas för första gången i sitt liv och fick 1kv 2kk, det gick mkt bra. Så det är bara fortsätta och försöka nå bruksklassen, visst Andreas :P

Cita fick också 1kv 2kk, jag är så stolt över min tjej. Hon skötte sig jätte bra i ringen.
Domaren dömde lite snällt och placerade en bångstyrig yngre tik före Cita som dessutom gjorde två mindre utfall mot resterande hundar i ringen. Det kan tyckas vara att gå över gränsen och att placeringen automatiskt ska bli sist men domarn bestämmer ju. Men nåväl, jag är nöjd med min tös, och ser nu fram emot Piteås utställning i Maj =)

Å tänk att man är så tappad baki flötet att man ibland kan köra fel några mil på samma väg två gånger i rad!! Ja jag missade avfarten mot älvsbyn på väg från jokkmokk IGEN!

Jag körde och pratade hund med andreas.
Alexandra fotade med sin kamera.
Gustav hade huvudet i boken för lastbilstillstånd och satt och pluggade.
Helst plötsligt höjer Gustav huvudet och säger:
-Vart faan äär du???!
Jag tittar mig snabbt omkring och bromsar. FAN! INTE IGEN!

Då var det bara att försöka vända mitt på vägen och köra tillbaka några mil.
Men passagerarna i bilen fick sig då ett gott skratt ;D

Min slutsatts: Jag ska ALDRIG mer köra till eller från Jokkmokk!!





-28 C i morse

Fy fan så kallt det blev nu helt plötsligt då. Det som har varit så härliga dagar den senaste tiden. Med sol och kring -8, det hade varit perfekt. Men tydligen så får man ju inte bestämma graderna utomhus, bara inomhus =( Men hoppas kan man ju! Jag hoppas bara att det inte är så kallt i jokkmokk imorn.. så vi får igång bilen (å andra sidan så har min brumm brumm startat när det varit närmare 30 minus, fast det är ju inte så bra för motorn) när vi ska hem därifrån och åka till Gustavs farafar för att fira honom, 90 bast har han fyllt. Han har gjort det gode bra som hållit ut så länge. Jag tror jag kommer bli 88 och inge mer, känner på mig det. Synd att jag inte fick ha kvar mina mor och far föräldrar lite längre, hade varit kul att lära känna dem..

Men i alla fulla fall så ska jag till staan idag och låta min coach skriva under min närvaro så jag kan få aktivitetsstödet i slutet av månaden =) Sen ska jag även träffa min blivande mattelärare och planera lite. Eftersom jag känner att jag inte klarar matematiken på distansstudier så ska jag få ingå i en klass, men inte på fulltid. Vi får se hur jag ska närvara i den.

Haha visst är cita söt på den här bilden. Hon chisar med ögonen ;)

Bilden tagen i Frostkåge.

Mozilla Firefox vs. Internet Explorer

Ni som läser min blogg genom internet explorer verkar tyvärr inte kunna se min header. Men ni som har firefox kan se den som vanligt. Jag kommer fixa det problemet så for jag kan.

Torsdag 11 Feb

Idag har solen strålat och jag passade på att städa ur bilen inför trippen till Jokkmokk på Lördag. Hittade tyvärr inte Citas borttappade koppel då heller. Fattar inte vart jag kan ha lagt det =( Men det dyker nog upp. Jag har ju köpt ett nytt till henne så hon har ett i Jokkmokk på utställningen. Lite nervös är man ju, men det kommer nog gå bra. Huvudsaken jag inte snubblar i ringen =)

Nu ska jag ge min älskade Cita ett torkat grisöra (hur mysigt nu det lät) som hon älskar så mycket

Här ligger hon i snögrottan som husse grävt tidigare i vinter, hon gillar att krypa in i den =)




Livet är vackert..

..så lyder min nya blogg!

Livet är inte alltid så jävla vackert, men ibland så kan det vara helvetets vackert. Så vackert att man nästan blir bländad av allt det sköna runt i kring en. Att alltid tänka och påminna en själv om att livet är vackert är ett sätt att handskas med det och vad just Det ger en.
Jag trivs med mitt liv. Jag älskar det inte men jag skulle heller inte vilja leva någon annans liv. Mitt liv är personligt och jag gillar det. Jag har en pojkvän som älskar mig för den jag är och bryr sig om mig i väder och vind. Jag har en underbar schäfer och tre underbara katter som ger mina dagar solsken när de är som mörkast. Jag har en familj som inte alltid är den bästa, men jag har iaf en, vilket många andra inte har. Jag har ingen bästis men jag har vänner och jag gillar dem. Jag har inget jobb men jag har pengar så jag klara mig, inte så mycket pengar som jag skulle vilja ha för att kunna köpa det jag vill, men jag överlever.

Livet är inte perfekt men det är för det mesta väldigt väldigt vackert!


Min kära pojkvän har nu haft intatuerat kinesiska tecken på armen i några år,
och dom lyder just så som jag döpt min nya blogg till Livet är vackert.



Jaha då var man tillbaka till bloggvärlden igen då.

Men som sagt jag ger mitt bloggande en ny chans! Jag skriver va fan jag vill och kränkande eller olämpliga kommentarer kommer inte att publiceras. Men andra kommentarer tar jag med glädje emot.. Tack!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0